Fiesch en omgeving

Tips voor uitstapjes/tochten in de regio Wallis/Fiesch

Wintersportliefhebbers
Tip: op https://www.aletscharena.ch/ vindt u veel informatie over wintersportmogelijkheden in de directe omgeving van Fiesch. Welke skipistes, gondelbanden en skiliften zijn open, maar ook welke wandelroutes zijn open voor een heerlijke winterwandeling.

Voor de winterwandelaars : Koop een sportbillet bij de trein en u kunt 1 dag onbeperkt treinen in de Goms (Fiesch-Oberwald) op elk gewenst station kunt u uitstappen en gaan wandelen en weer instappen op station naar keuze.

Zwemmen
Bij Sport Ferien-Resort Fiesch op korte loopafstand, kan men overdekt zwemmen. In Brigerbad is een luxe zwem-thermalcomplex met binnen- en buitenbaden, glijbanen ect. www.brig-belalp.ch.

Het openluchtzwembad in Brig, Geschina, is een fijn en groot zwembad met geweldig uitzicht op de Simplon. Voor de kleintjes een peuterbadje en ook glijbanen ect. De entreeprijzen zijn prima! Met grote ligweide en prima kleine keuken.

Italië
Een leuke dagtocht gaat via de Simplon-pas. Deze is zeer goed te rijden met brede wegen. Minder avontuurlijk ingesteld? Neem dan de autotrein Brig-Isell, maar da’s een stuk saaier Onze favoriet: vroeg vertrekken, ontbijten op de Simplon dan doorrijden tot bijv. Mergozzo, Italie op zijn best, een prachtig stadje met een mooi helder, en schoon zwemmeer, kano’s en waterfietsverhuur, geliefd bij de Italianen! o.a. door het heerlijke ijs bij de Gelateria . Rechts naast de enige stoplichten die het stadje rijk is. Mergozzo ligt op korte afstand van het Lago Maggiore, wat veel toeristicher en drukker is, maar waar je wel weer leuke boottripjes kan maken naar bijv. Isola Madre of Isola Pescari, hier mag met motorboten gevaren worden.

VERHUURDER

Familie D. van Dieren – Verhoek
Genemuiden- NL
​​​​​​​Tel: +31 642 879478

MET DANK AAN

MICHAEL HILDBRAND
FotoWeb Marketing